Известие

Collapse
No announcement yet.

Гуми и джанти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гуми и джанти

Кой е най- подходящия размер гуми за 17ки джанти за 156-ца и ако има повече от един моля споделете.

За оптимална безопасност на гумите, джантите и естетическо добре да изглежда аз препоръчвам 215/45/17. С такива съм две години, никакви проблеми нито с джанти нито с гуми.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      За оптимална безопасност на гумите, джантите и естетическо добре да изглежда аз препоръчвам 215/45/17. С такива съм две години, никакви проблеми нито с джанти нито с гуми.
      това е и стандартния размер за 156, за 17ки
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

с гуми 225/45/17 или 205/50/17 при натоварено положение тип - 4 човека отиват на море, ще опре ли в калника?
        Или по точно казано, кой е максималният размер до който няма да опира в калниците при натоварено положение?

Comment

Уф, има калкулатори за тая работа.
          http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp
          Цъкай тук, задай сток гумата да е 185/65/15 и оттам задавай каквито искаш размери. Допустимото отклонение на диаметъра, при който не светва червено, е 3%.
          В случая, 225/45/17 е с 2% по-"висока". Разликата е 13 мм. Реално, не е чак толкова много, ама аз лично не обичам отклонението ми да е повече от 7 мм спрямо сток гумата. При всички случаи обаче, тия 1,3 см не са фатална разлика. Не, няма да опират дори да сте 4-ма с багаж за море.
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
            Уф, има калкулатори за тая работа.
            http://www.1010tires.com/tiresizecalculator.asp
            Цъкай тук, задай сток гумата да е 185/65/15 и оттам задавай каквито искаш размери. Допустимото отклонение на диаметъра, при който не светва червено, е 3%.
            В случая, 225/45/17 е с 2% по-"висока". Разликата е 13 мм. Реално, не е чак толкова много, ама аз лично не обичам отклонението ми да е повече от 7 мм спрямо сток гумата. При всички случаи обаче, тия 1,3 см не са фатална разлика. Не, няма да опират дори да сте 4-ма с багаж за море.
            Мерси!

Comment

225/45 аз няма как да сложа. Със спортно окачване съм(мисля е от значение), и сега с 17/215/45 минава на 2-3 мм от подкалника.
              Визулано тея гуми 225/45 ми се виждат високи, преки наблюдения от едно бмв на аверче. Ккавото и да решиш да слагаш, по-добре нови, не някоя топ марка, отколкото марка но на няколко сезона.
              Last edited by rusiq86; d.m.y г., 13:58.
              sigpic

Comment

Вземете и ЕТ на джантите под внимание, да не се гледате после на криво.
                alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

ЕТ е много важно за тези размери 225,215 . Но 225/45/17 за мен е най добре.Зависи и от окачването.Защото на стандартно колата се повдига и ми седи малко смешно.
                  CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                  Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    225/45 аз няма как да сложа. Със спортно окачване съм(мисля е от значение), и сега с 17/215/45 минава на 2-3 мм от подкалника.
                    Визулано тея гуми 225/45 ми се виждат високи, преки наблюдения от едно бмв на аверче. Ккавото и да решиш да слагаш, по-добре нови, не някоя топ марка, отколкото марка но на няколко сезона.
                    В момента съм със 225/45 със нормалното окачване и като седнат двама колеги които са по 100 кила и ми опират леко тези гуми при неравности по пътя.На пролет като си сложа спортното мисля,че не трябва да имам този проблем.
                    Last edited by ziko; d.m.y г., 10:22.
                    Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

Comment

С 215/45/17 съм возил отзад трима и малко багаж и нямаш проблеми. Отзад мисля няма да е проблем, но оптред аз лично нямам мн място като дам пълен ляв напр. Просто 225/45 ми се виждат високи гумите, не ми стой красиво с тях, но това си е мое мнение!
                      sigpic

Comment

Working...
                      X